wordpress

13 типови на веб-страници кои може да ги изградите со помош на WordPress

Во серијата блог постови, запознај се со WordPress! Денес ќе се запознаме со тоа какви се веб страни може да изградите со помош на WordPress. Најголемата заблуда во однос на WordPress е тоа што се смета дека WordPress е платформа само за блогови.  На почетокот WordPress стартувал како платформа за објавување блог постови, но со текот...

Тимот на SourceMX на WordCamp Thessaloniki 2018

Изминатиот викенд, тимот на SourceMX - Digital Marketing Agency одлучи да го “жртвува“ слободното време за да присуствува на првиот WordCamp во Солун, град кој е далеку само час и половина возење од Струмица. За нас, ова беше одлична шанса да се запознаеме со новостите во врска со WordPress, како и да чуеме нешто...