google

Топ 5 предности на користење социјални медиуми за бизнис

Како дел од дигитална маркетинг агенција, логично е дека ќе бидам пристрасен во врска со социјални медиуми и маркетинг. Но, тоа не го поништува фактот дека социјалните медиуми стануваат задолжителен дел од воспоставувањето на еден бренд. На оние кои се нови на маркетинг сцената, социјалните медиуми и нивната важност е предмет на сомнежи, а...

Google Sheets: Идеална алатка за Вашиот тим

Google Sheets овозможува сигурна соработка во реално време помеѓу работни групи од различни големини. Благодарение на хостирани документи, на веб-базиран видео пристап и на едноставни алатки за создавање сајтови, Google ги прави информациите достапни на кој било интернет пребарувач или телефон, било каде и во секое време. Истовременото уредување во реално време овозможува повеќе...

Excel vs. Sheets: Која е навистина неопходна алатка во 21-ви век?

Обработката и анализата на податоци не е ограничена само за големите компании, таа може да биде значително корисна и за малите компании како и за самовработените кои сакаат подобра евиденција и организација на податоците. До неодамна, главен играч во светот на обработката и анализата на податоци беше добропознатиот Microsoft Excel, како дел од пакетот Microsoft...