Marketing

Топ 5 предности на користење социјални медиуми за бизнис

Како дел од дигитална маркетинг агенција, логично е дека ќе бидам пристрасен во врска со социјални медиуми и маркетинг. Но, тоа не го поништува фактот дека социјалните медиуми стануваат задолжителен дел од воспоставувањето на еден бренд. На оние кои се нови на маркетинг сцената, социјалните медиуми и нивната важност е предмет на сомнежи, а...

Дигитални маркетери: Еве 3 совети како да ја започнете 2019 успешно

Пред да ја започнете следната година, од голема важност е да направите преглед на изминатата година, да извадете колку што е можно повеќе податоци од сите Ваши маркетинг кампањи, да ги анализирате истите и да си поставете краткорочни и долгорочни цели. Секоја нова година носи нови промени. Кога велиме нови промени, мислиме мнооогу нови промени....

Како имплементирање на чет-бот може да ја зголеми Вашата заработка?

Месенџер маркетинг не е нов тренд. Во последните 2 години, неговата популарност се израмни со онаа на имејл маркетингот и полека станува задолжителен дел од сечија маркетинг стратегија. Доколку се мислите во која се’ индустрија може да се имплементира автоматизираното враќање на пораки од клиенти, одговорот е едноставен: во секоја. Еве како во суштина...

Messenger маркетинг – Нов тренд во маркетингот кој ветува одлични резултати за вашиот бизнис

Едно нешто за кое сите сопственици на компании се согласуваат, е дека потенцијалните клиенти треба да се пристапуваат таму каде што тие веќе се присутни и каде посветуваат време. Токму заради тоа, Messenger маркетингот е на пат да стане најголемиот маркетинг канал во светот во текот на наредните неколку години. Сите се соочуваме со фактот дека...