Графички дизајн

Како Adobe Illustrator го смени мојот живот

Компанијата Adobe го лансираше Adobe Illustrator уште во 1986 година. За многу луѓе, тоа не кажува апсолутно ништо, но за многумина професионалци, овој софтвер го смени начинот на кој тие работат. Кој го користи Adobe Illustrator? Illustrator се користи во главно од графички дизајнери, илустратори или уметници. Навистина е убаво што оваа програма може совршено да...

5 Креативни веб страни изработени во WordPress

Минатата година WordPress го прослави својот 15 роденден. Но, да се вратиме наназад и да видиме како започна се’. Во мај 2003 година, Matt Mullenweg и Mike Little го создале WordPress, а нивната цел била да се променат насоките и трендовите на сите веб-страници. Од тогаш па до денес, WordPress постојано се наоѓа високо...

Корисни алатки за комбинирање бои во Illustrator

Бирањето на боја во вашите дизајни е можеби една од клучните работи во процесот на дизајнирање. Кога станува збор за одбирање на боја мора да водиме сметка за неколку аспекти: Бојата е првата форма на комуникација и затоа таа мора да биде непосредна и силна; Важно е да биде привлечна и да го задржи што...

Корисни алатки при дизајнирање во Illustrator

Adobe Illustrator е најпопуларната програма за развој на векторска графика каде има одлични алатки кои ви овозможуваат да креирате дизајни кои лесно ќе ги воодушеват вашите клиенти. Овде ќе ги набројам моите омилени 5 кои ги употребувам секојдневно при креирање на моите дизајни. 1. Artboards Artboards е многу корисна алатка при дизајнирање со Illustrator. Таа...

11 најкорисни кратенки за брзо дизајнирање во Illustrator

Сите ние кои користиме Adobe Illustrator за дизајнирање на едноставни и сложени проекти често се наоѓаме во ситуација кога ни е потребна брзината на Flash за да завршиме одредена задача. Всушност, тоа што ни треба е да ги знаеме најкорисните кратенки за брзо дизајнирање, а супер-брзината може да ја оставиме на Flash за да...

7 инспиративни веб дизајни што мора да ги погледнете

Веб дизајнот е во постојан подем, а трендовите постојано се менуваат. Но, некои веб дизајнери навистина знаат како да го привлечат Вашето внимание и да остават свој белег во интернет просторите. Во продолжение, издвојуваме 7 испиративни веб страни кои едноставно мора да ги погледнете. A is for Аlbert Видео содржината за веб не е ништо ново....

5 практични совети за подобри дизајни

Кога креативноста и талентот ќе ве разочарат, имплементирајте ги овие 5 тактики за вашите дизајни да не настрадат. Секој дигитален маркетер, графички дизајнер и веб дизајнер понекогаш доаѓа до потешкотии при носењето на одлуки во врска со дизајни. Можеби компанијата за која работите нема вработено веб дизајнер на полно работно време кој ќе ги носи...