Дигитални маркетери: Еве 3 совети како да ја започнете 2019 успешно

Пред да ја започнете следната година, од голема важност е да направите преглед на изминатата година, да извадете колку што е можно повеќе податоци од сите Ваши маркетинг кампањи, да ги анализирате истите и да си поставете краткорочни и долгорочни цели. Секоја нова година носи нови промени. Кога велиме нови промени, мислиме мнооогу нови промени....

5 практични совети за подобри дизајни

Кога креативноста и талентот ќе ве разочарат, имплементирајте ги овие 5 тактики за вашите дизајни да не настрадат. Секој дигитален маркетер, графички дизајнер и веб дизајнер понекогаш доаѓа до потешкотии при носењето на одлуки во врска со дизајни. Можеби компанијата за која работите нема вработено веб дизајнер на полно работно време кој ќе ги носи...

Тимот на SourceMX на WordCamp Thessaloniki 2018

Изминатиот викенд, тимот на SourceMX - Digital Marketing Agency одлучи да го “жртвува“ слободното време за да присуствува на првиот WordCamp во Солун, град кој е далеку само час и половина возење од Струмица. За нас, ова беше одлична шанса да се запознаеме со новостите во врска со WordPress, како и да чуеме нешто...

Како имплементирање на чет-бот може да ја зголеми Вашата заработка?

Месенџер маркетинг не е нов тренд. Во последните 2 години, неговата популарност се израмни со онаа на имејл маркетингот и полека станува задолжителен дел од сечија маркетинг стратегија. Доколку се мислите во која се’ индустрија може да се имплементира автоматизираното враќање на пораки од клиенти, одговорот е едноставен: во секоја. Еве како во суштина...

Messenger маркетинг – Нов тренд во маркетингот кој ветува одлични резултати за вашиот бизнис

Едно нешто за кое сите сопственици на компании се согласуваат, е дека потенцијалните клиенти треба да се пристапуваат таму каде што тие веќе се присутни и каде посветуваат време. Токму заради тоа, Messenger маркетингот е на пат да стане најголемиот маркетинг канал во светот во текот на наредните неколку години. Сите се соочуваме со фактот дека...