Најдобрите времиња за објавување на Instagram во 2019 [PDF документ]

Секој еден од нас кој користи Instagram за лични потреби понекогаш има истактизирано кога ќе објави специфичен пост со цел да биде забележан од што е можно повеќе пријатели. Понекогаш и самите правиме експерименти, дали наутро или навечер добиваме повеќе лајкови и коментари, кои хештагови функционираат најмногу или пак кои од нашите пријатели се...

Instagram Story за бизниси: Како да ги изработите како вистински професионалец

Во август 2016 година, Instagram ја претстави функцијата Instagram Stories, функција која им овозможува на корисниците да објавуваат фотографии, видеa, текст и да ги додадат во нивната ‘приказна’ на социјалната мрежа. Се’ што е објавено истекува, односно се префрлува во личната архива по 24 часа. Бројот на дневни корисници на Instagram Stories постојано се...

Како до повеќе следбеници на Facebook & Instagram

Кој е првиот чекор што треба да го направите ако сакате да добиете повеќе Facebook или Instagram следбеници во 2019? Да обрнете внимание на тоа што луѓето гледаат кога го посетуваат вашиот профил. Изгледот на профилот е првиот впечаток кој го оставате за вашиот бренд и е се’ што треба да ги привлече луѓето да...

Топ 5 предности на користење социјални медиуми за бизнис

Како дел од дигитална маркетинг агенција, логично е дека ќе бидам пристрасен во врска со социјални медиуми и маркетинг. Но, тоа не го поништува фактот дека социјалните медиуми стануваат задолжителен дел од воспоставувањето на еден бренд. На оние кои се нови на маркетинг сцената, социјалните медиуми и нивната важност е предмет на сомнежи, а...

Корисни алатки за комбинирање бои во Illustrator

Бирањето на боја во вашите дизајни е можеби една од клучните работи во процесот на дизајнирање. Кога станува збор за одбирање на боја мора да водиме сметка за неколку аспекти: Бојата е првата форма на комуникација и затоа таа мора да биде непосредна и силна; Важно е да биде привлечна и да го задржи што...

Корисни алатки при дизајнирање во Illustrator

Adobe Illustrator е најпопуларната програма за развој на векторска графика каде има одлични алатки кои ви овозможуваат да креирате дизајни кои лесно ќе ги воодушеват вашите клиенти. Овде ќе ги набројам моите омилени 5 кои ги употребувам секојдневно при креирање на моите дизајни. 1. Artboards Artboards е многу корисна алатка при дизајнирање со Illustrator. Таа...

11 најкорисни кратенки за брзо дизајнирање во Illustrator

Сите ние кои користиме Adobe Illustrator за дизајнирање на едноставни и сложени проекти често се наоѓаме во ситуација кога ни е потребна брзината на Flash за да завршиме одредена задача. Всушност, тоа што ни треба е да ги знаеме најкорисните кратенки за брзо дизајнирање, а супер-брзината може да ја оставиме на Flash за да...

Google Sheets: Идеална алатка за Вашиот тим

Google Sheets овозможува сигурна соработка во реално време помеѓу работни групи од различни големини. Благодарение на хостирани документи, на веб-базиран видео пристап и на едноставни алатки за создавање сајтови, Google ги прави информациите достапни на кој било интернет пребарувач или телефон, било каде и во секое време. Истовременото уредување во реално време овозможува повеќе...

7 инспиративни веб дизајни што мора да ги погледнете

Веб дизајнот е во постојан подем, а трендовите постојано се менуваат. Но, некои веб дизајнери навистина знаат како да го привлечат Вашето внимание и да остават свој белег во интернет просторите. Во продолжение, издвојуваме 7 испиративни веб страни кои едноставно мора да ги погледнете. A is for Аlbert Видео содржината за веб не е ништо ново....

Excel vs. Sheets: Која е навистина неопходна алатка во 21-ви век?

Обработката и анализата на податоци не е ограничена само за големите компании, таа може да биде значително корисна и за малите компании како и за самовработените кои сакаат подобра евиденција и организација на податоците. До неодамна, главен играч во светот на обработката и анализата на податоци беше добропознатиот Microsoft Excel, како дел од пакетот Microsoft...