veratimova

Entries by Vera Timova

Зошто и како да користите Facebook реклами

Сите оние кои ја користат социјалната мрежа уште од 2004 година имаа ексклузивна можност да бидат сведоци на неверојатниот развој и раст на она што денес е третиот најпосетуван веб сајт во светот: Facebook. Facebook го револуционизира начинот на кој живееме и се дружиме, начинот на кој се поврзуваме со светот, комуницираме и споделуваме, но...

Како Adobe Illustrator го смени мојот живот

Компанијата Adobe го лансираше Adobe Illustrator уште во 1986 година. За многу луѓе, тоа не кажува апсолутно ништо, но за многумина професионалци, овој софтвер го смени начинот на кој тие работат. Кој го користи Adobe Illustrator? Illustrator се користи во главно од графички дизајнери, илустратори или уметници. Навистина е убаво што оваа програма може совршено да...

Како до повеќе следбеници на Facebook & Instagram

Кој е првиот чекор што треба да го направите ако сакате да добиете повеќе Facebook или Instagram следбеници во 2019? Да обрнете внимание на тоа што луѓето гледаат кога го посетуваат вашиот профил. Изгледот на профилот е првиот впечаток кој го оставате за вашиот бренд и е се’ што треба да ги привлече луѓето да...

Корисни алатки при дизајнирање во Illustrator

Adobe Illustrator е најпопуларната програма за развој на векторска графика каде има одлични алатки кои ви овозможуваат да креирате дизајни кои лесно ќе ги воодушеват вашите клиенти. Овде ќе ги набројам моите омилени 5 кои ги употребувам секојдневно при креирање на моите дизајни. 1. Artboards Artboards е многу корисна алатка при дизајнирање со Illustrator. Таа...

Google Sheets: Идеална алатка за Вашиот тим

Google Sheets овозможува сигурна соработка во реално време помеѓу работни групи од различни големини. Благодарение на хостирани документи, на веб-базиран видео пристап и на едноставни алатки за создавање сајтови, Google ги прави информациите достапни на кој било интернет пребарувач или телефон, било каде и во секое време. Истовременото уредување во реално време овозможува повеќе...