tankica

Entries by Tankica Goneva

13 типови на веб-страници кои може да ги изградите со помош на WordPress

Во серијата блог постови, запознај се со WordPress! Денес ќе се запознаме со тоа какви се веб страни може да изградите со помош на WordPress. Најголемата заблуда во однос на WordPress е тоа што се смета дека WordPress е платформа само за блогови.  На почетокот WordPress стартувал како платформа за објавување блог постови, но со текот...

5 Креативни веб страни изработени во WordPress

Минатата година WordPress го прослави својот 15 роденден. Но, да се вратиме наназад и да видиме како започна се’. Во мај 2003 година, Matt Mullenweg и Mike Little го создале WordPress, а нивната цел била да се променат насоките и трендовите на сите веб-страници. Од тогаш па до денес, WordPress постојано се наоѓа високо...

Instagram Story за бизниси: Како да ги изработите како вистински професионалец

Во август 2016 година, Instagram ја претстави функцијата Instagram Stories, функција која им овозможува на корисниците да објавуваат фотографии, видеa, текст и да ги додадат во нивната ‘приказна’ на социјалната мрежа. Се’ што е објавено истекува, односно се префрлува во личната архива по 24 часа. Бројот на дневни корисници на Instagram Stories постојано се...

Корисни алатки за комбинирање бои во Illustrator

Бирањето на боја во вашите дизајни е можеби една од клучните работи во процесот на дизајнирање. Кога станува збор за одбирање на боја мора да водиме сметка за неколку аспекти: Бојата е првата форма на комуникација и затоа таа мора да биде непосредна и силна; Важно е да биде привлечна и да го задржи што...

7 инспиративни веб дизајни што мора да ги погледнете

Веб дизајнот е во постојан подем, а трендовите постојано се менуваат. Но, некои веб дизајнери навистина знаат како да го привлечат Вашето внимание и да остават свој белег во интернет просторите. Во продолжение, издвојуваме 7 испиративни веб страни кои едноставно мора да ги погледнете. A is for Аlbert Видео содржината за веб не е ништо ново....