gorann

Entries by Горан Николов

5 причини зошто на Вашиот бизнис му треба Месенџер бот (веднаш!)

Дали знаевте дека 80% од бизнисите кои користат некакви маркетинг услуги веќе планираат да имплементират Facebook Messenger бот до крајот на 2020 година? Овие чет ботови добиваат сè поголема вредност и се сè почесто застапени во маркетинг стратегиите. Од поддршка за корисниците до зголемување на претпознатливоста на еден бренд, опциите со овие ботови се...

Како до (вистински!) следбеници на социјалните медиуми во 2019

Како што со крајот на овој месец ќе го забележиме крајот на првата половина од 2019, ние опседнатите со броеви, аналитики и статистики почнуваме да правиме најразлични пресметки на нашите триумфи и порази со кампањите на социјалните медиуми. Некои цели остварени, некои не, но една од најважните статистики која сите ние сакаме да ја...

Први проблеми на Facebook за Мали Задоволства: Каде греши Сузе?

Доколку имавте прилика да ја прочитате нашата претходна објава, запознаени сте со тоа како Сузе ја зголеми репутацијата на својата пекара со подобрувањето на присуството на социјалните медиуми. Но, доколку не сте, еве ја приказната во кратки црти: Сузе има пекара на атрактивна локација и покрај нејзината пекара секојдневно поминуваат стотици, ако не и илјадници...

Од идеја до целосна трансформација на бизнисот: Моќта на Facebook реклами

Сузе, 25, е млад сопственик на пекара во Струмица. Пекарата на Сузе “Мали задоволства“ е позната по домашни рецепти, топла атмосфера и пријатен амбиент. Потсетник: Карактерите во оваа приказна се измислени. Пекарата на Сузе се наоѓа на 5 минути од центарот на градот и се наоѓа на булеварот каде секојдневно поминуваат стотици луѓе, илјадници во позафатените...

5 креативни начини за користење на Instagram story анкети

Engagement, engagement, engagement - се’ се врти околу оваа статистика. Во зависност од индустријата во која е вашиот бизнис, од тоа зависи колку продажби ќе остварите, а и колку луѓе ќе зборуваат за вас и вашиот бренд надвор од интернет просторите. Веќе во неколку наврати напоменавме дека Instagram зема голем замав и помладата публика...

6 маркетинг вештини кои ќе ви помогнат да креирате квалитетни содржини

Маркетингот има огромен потенцијал да влијае на нашите животи. Во некои држави, како на пример САД, маркетингот дури се опишува како “активност, сет на институции, вештини и фази на креирање, комуницирање, испраќање и размена на понуди кои имаат вредност за потрошувачите, клиентите, партнерите и општеството“. Но, маркетинг вештините и кариерниот напредок не се случуваат толку...

Најдобрите времиња за објавување на Instagram во 2019 [PDF документ]

Секој еден од нас кој користи Instagram за лични потреби понекогаш има истактизирано кога ќе објави специфичен пост со цел да биде забележан од што е можно повеќе пријатели. Понекогаш и самите правиме експерименти, дали наутро или навечер добиваме повеќе лајкови и коментари, кои хештагови функционираат најмногу или пак кои од нашите пријатели се...

Топ 5 предности на користење социјални медиуми за бизнис

Како дел од дигитална маркетинг агенција, логично е дека ќе бидам пристрасен во врска со социјални медиуми и маркетинг. Но, тоа не го поништува фактот дека социјалните медиуми стануваат задолжителен дел од воспоставувањето на еден бренд. На оние кои се нови на маркетинг сцената, социјалните медиуми и нивната важност е предмет на сомнежи, а...

11 најкорисни кратенки за брзо дизајнирање во Illustrator

Сите ние кои користиме Adobe Illustrator за дизајнирање на едноставни и сложени проекти често се наоѓаме во ситуација кога ни е потребна брзината на Flash за да завршиме одредена задача. Всушност, тоа што ни треба е да ги знаеме најкорисните кратенки за брзо дизајнирање, а супер-брзината може да ја оставиме на Flash за да...

Дигитални маркетери: Еве 3 совети како да ја започнете 2019 успешно

Пред да ја започнете следната година, од голема важност е да направите преглед на изминатата година, да извадете колку што е можно повеќе податоци од сите Ваши маркетинг кампањи, да ги анализирате истите и да си поставете краткорочни и долгорочни цели. Секоја нова година носи нови промени. Кога велиме нови промени, мислиме мнооогу нови промени....